Skönt att ha en revisor

Tjenare bloggen och godmorgon på er alla läsare! Efter helgens chockerande temperaturer så är det nästan lite skönt att vi i dag har en mulen och sval morgon i Borås. Jag hade stora problem att somna igår med tanke på hur varmt det var och vore det inte för den gamla fläkten som jag hittade på övervåningen så hade det nog dröjt flera timmar innan jag hade somnat. Brorsan ringde i morse och bad mig komma förbi för att ta en titt på hans bokföring och hjälpa honom med redovisningstjänster. Att han ringer mig för redovisningstjänster känns inte som det smartaste draget, min firma har en revisor som sköter allt sånt så jag har egentligen inte någon vidare koll på hur redovisningstjänster hanteras. Däremot så är jag en hejare på att dricka kaffe och är det någonting som görs på brorsans kontor så är det just kaffedrickande, vilket alltid är ett skönt sätt att starta måndagen på. Jag har faktiskt varit på honom lite eftersom att jag tycker att han bör anställa en revisor också, men han är lite snålare än vad jag är och det är en onödig utgift tycker han. Det är en utgift absolut, men någon onödig sådan håller jag inte alls med om. Skulle jag sitta med alla redovisningstjänster så hade det tagit betydligt mycket längre tid än vad det tar för en revisor, samtidigt som jag hade förlorat massa värdefull tid. Det är mest därför som jag har en revisor, vissa gånger så kan jag lägga jobbet åt sidan och bara umgås med vänner eller familj istället för att sköta ekonomin. Om det finns mycket jobb så kan jag lägga tiden på det istället, så för mig är det verkligen en fördel att ha en revisor som hanterar alla redovisningstjänster. Nej, nu måste jag sätta mig i bilen och åka iväg till brorsans kontor!